Øresundsregionen skal tilbage på sporet


tirsdag, 10 maj 2016

Id-kontrollerne ved Øresund er ødelæggende for det dansk-svenske samarbejde og for væksten i Øresundsregionen. EHRENBERG Kommunikation og Sydsvenska Industri- och Handelskammaren samlede mandag danske og svenske virksomheder og organisationer for at sætte fokus på, hvordan Øresundsregionen kommer tilbage på sporet.

Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen var en af talerne ved arrangementet. Han udtrykte bekymring for udviklingen i det dansk-svenske forhold og var kontant i sin kritik af håndteringen af id-kontrollerne.  

”Id-kontrollerne er et eksempel på manglende kommunikation og personkemi mellem danske og svenske toppolitikere. Er der overhovedet brug for id-kontroller nu? Nej, egentlig ikke. Man skal passe på, at kontrollerne ikke bliver hængende, for hvis pendlingen mellem Danmark og Sverige stopper, er det ødelæggende for integrationen”, sagde Uffe Ellemann-Jensen.

Der skal politisk handling til, for at udviklingen i Øresundsregionen ikke går helt i stå på grund af id-kontrollerne. Et konkret forslag til, hvordan man her og nu kan begrænse id-kontrollernes negative konsekvenser, er at halvere priserne på togrejsen over Øresund.

”Her og nu er der brug for kompenserende forslag som f.eks. halvering af billetpriserne på Øresundstog, så man signalerer, at man ønsker, at vi fortsætter med at rejse over Øresund. Samtidig burde det være muligt at finde en teknik, som gør det muligt at foretage id-kontroller uden, at det forstyrrer togplanerne og dermed pendlerne”, foreslog tidligere borgmester i Malmø og Adm. Direktør for Kundskapsporten AB, Joakim Ollén, ved mødet.  

EHRENBERG Kommunikation havde taget initiativ til arrangementet, som blev afholdt i samarbejde med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

”Vi er et bureau, som lever og arbejder i Øresundsregionen. Vi mener, det er vigtigt, at virksomheder og organisationer på begge sider af Øresund taler sammen og samarbejder, og derfor tog vi initiativ til dagens møde,” sagde Partner & Adm. Direktør hos EHRENBERG Kommunikation Allan Sonne Sørensen.  

Billedtekst: Uffe Ellemann-Jensen, Joakim Ollén og Allan Sonne Sørensen til gå-hjem-møde hos EHRENBERG Kommunikation.

For yderligere information kontakt venligst Hanne Skak hos EHRENBERG Kommunikation på telefon 22 15 19 43 eller mail hs@ehrenberg-kommunikation.com.

EHRENBERG Kommunikation er et internationalt kommunikationsbureau grundlagt i 1993 med egne kontorer i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland samt partnerbureauer i udvalgte lande. Virksomhedens kernekompetencer er PR, kommunikation og public affairs på tværs af landegrænser – med særligt fokus på turisme, transport og livsstil.

Interested in the news?